Candát na rýži se smetanou

16.9.2008
Potřebujeme:

800 g candáta, sůl, hladká mouka, paprika, 100 g oleje, 2 cibule, 250 g rýže, 200 ml kysané smetany.

Jak na to:

Půlku candáte několikrát napříč nařízneme, osolíme a poprášíme směsí hladké mouky a papriky. Do pekáče nalijeme olej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a vypranou rýži. Vše zamícháme a osmažíme. Jakmile se rýže začne zbarvovat, zalijeme ji asi 300 ml osolené vařící vody, vložíme candáta a pokapeme olejem. Vše přelijeme smetanou a pečeme asi 30 minut v mírně rozehřáté troubě.

Podobné recepty:

Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Candát na smetaně, Kuře se zakys. smetanou, Candát se špenátem