Marcipán

Potřebujeme:

2 dcl práškového cukru, 2 dcl sušeného mléka, 2 pol. lžíce oleje,voda podle potřeby. Můžete na zavonění přidat mandlové aroma.

Jak na to:

Marcipánem můžete ozdobit dorty, nebo např. linecké cukroví. Já dělám jednu vrstvu lineckého, jednu vrstvu marcipán a slepuji marmeládou. Co se týká toho zdobení, tak používám klasická potravinářská barviva z drogerie. Jen jsem zjistila, že než sypat prášek do těsta, je lepší, když si trošku barvy nasypete do štamprličky, zakápnete vodou, a tu pak slijete do připraveného marcipánu. Snadněji to pak obarvíte a nebudete tam mít barevné krystalky.Další fígl, který vám prozradím, je natírání bezbarvého marcipánu. Tu barvičku, kterou si připravíte do štamprličky, můžete jednoduše natírat štětcem. Nevím, jestli jsou to běžné postupy, ale když jsem dělala stonožku, tak jsem chtěla, aby byla co nejvíce barevná a ani náhodou se mi nechtělo dělat tolik barev marcipánu. Tak jsem to zkusila takhle, a ono to šlo taky. Udělala jsem je z jednoho bílého marcipánu a poté potřela oranžovou barvou.A ještě jeden typ: marcipán vyvalujte mezi igelitem. Igelit dole i nahoře. Hodně vám to pomůže.

Podobné recepty:

Falešný marcipán, Pravý marcipán, Marcipánové koule, Marcipán, Cukrová hmota marcipán