Bůčková roláda

24.11.2010
Potřebujeme:

Plát libového vepřového bůčku bez kosti,vepřová šunka nebo uzené či anglická slanina (dle chuti),plátkový sýr (stačí 30%),lžice hořčice,4 vejce,sterilovaný hrášek nebo žampiony,sůl,pepř,kmín,koření na steak,sádlo,máslo,řeznický provázek nebo bílá reřná nit

Jak na to:

Maso si položíma tak aby jsme měli tu tluščí část potom nahoře až ji zavineme.Posolíme a zlehka opepříme,pomažeme hořčicí.Poklademem plátky uzeného a šunky a sýra. Nyní si na kousku másla usmažíme vajíčka.Takto připravené je dáme na roládu,lehce posolíme a opeříme a dáme hrášek.Roládu opatrně zabalíme a zavážeme provázkem,aby nám nevytekla.Navrch posypeme kořením na steak a dáme do sádlem vymazaného pekáčku a podlijeme vodou.Pekáč přikklopíme a dáme péci asi tak cca 60 minut.Poté pekáč odklopíme a necháme upéct kůrčičku cca tak 30 minut.Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou také je vhodný houskový knedlík či bramborový a špenát.

Podobné recepty:

Bůčková roláda s kysaným zelím, Bůčková vepřová roláda, Bůčková roláda, Bůčková roláda, Bůčková roláda