Divoká sekaná pečeně

Potřebujeme:

500 g mletého masa, 250 g uzeného bůčku, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžičky divokého koření, sůl, 2 rohlíky, šálek mléka, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, strouhaná kůra z půlky citrónu, čerstvá nebo sušená petrželová nať, strouhanka, sádlo

Jak na to:

Uzený bůček nakrájíme na kostičky, osmahnme na něm kořenovou zeleninu, cibuli a necháme ochladit. Mleté maso rozmícáme s kořením, houskami rozmočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidáme veje, citrónovou kůřu, petrľelku a bůček s kořenovou zeleninou a cibulí. Podle chuti přisolíme. Vše důkladně promícháme, zahustíme strouhankou, utvoříme dvě šišky, osmahneme je na sádle a asi hodinu pečeme v rozehřáté troubě.
1ako přílohu můľeme použít tmavý chléb nebo vařené brambory.

Podobné recepty:

Divoká kachna s broskvemi, Divoká kachna na smetaně, Masový dort z masa, Sekaná pečeně s rajčaty, Sekaná pečeně s rajčaty