Fazolová pomazánka

14.10.2008
Potřebujeme:

500 gramů tmavých fazolí, bobkový list, olej, pórek nebo cibule asi tak 5 lžic, červená paprika dva kusy, rajče, rajčatový protlak, bazalka, majoránka, provensálské koření, dobromysl, 10 stroužků česneku, sůl

Jak na to:

Fazole předem namočíme a uvaříme s bobkovým listem do měkka. Na pánvi na oleji osmahneme trochu póru nebo cibule (nebo obojího), přidáme červenou papriku, rajče. Chvíli dusíme. Dále přidáme rajčatový protlak, bazalku, majoránku, provensálské koření, dobromysl a česnek a po chvíli odstavíme. Dáme pak do mixéru a dobře rozmixujeme společně s fazolemi. Můžeme přidat i lžíci hořčice – není nutná. Podle potřeby dochutíme a upravíme na dobrou hustotu (je-li husté, stačí přidat trošku vody), aby se dala pomazánka dobře mazat na chléb. Při chladnutí ještě trošku zhoustne.

Podobné recepty:

Fazolová pomazánka, Fazolová pomazánka s pečeným bůčkem, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka ze sýra niva, Bulharská fazolová polévka Čorba