Kuličky ze štičího masa

7.11.2008
Potřebujeme:

1 kg štičího masa, 1 šálek opražených, nakrájených slaných mandlí, 120 g šunky, 1 polévková lžíce škrobové moučky, 1 kávová lžička soli, 1 vejce, 1 polévková lžíce sójové omáčky, 1 kg sezónní zeleniny, 1 polévková lžíce kvalitního oleje

Jak na to:

Připravené rybí maso zbavte kůže a kostí. Maso umelte na masovém mlýnku. Rozkrájejte na drobné kousky zeleninu, mandle a šunku. Do hlubší mísy dejte maso, vejce, mouku, sůl a dobře zamíchejte. Utvořte kuličky a vařte je krátce v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Uvařenou zeleninu okořeňte sójovou omáčkou, osolte, vmíchejte přecezené rybí knedlíčky a jemně zakápněte kvalitním olejem.

Podobné recepty:

Mleté kuličky ve svíčkové omáčce, Masové kuličky v ďábelské omáčce, Smažené krabí kuličky, Masové kuličky v rajčatové omáčce, Čertové kuličky