Bavorská svíčková

30.10.2008
Potřebujeme:

1 kg zadního hovězí, 100 g anglické slaniny (na prošpikování), 1 celer menší, 1 petržel, 4 mrkve, 1 lžička pepře čtyř barev - celý, 1 bobkový list, 7 kuliček nového koření, 5 kuliček jalovce, 1/4 lžičky tymiánu, 20 g rozinek, 3 dl červeného vína, 1/2 l smetany, sůl, 2 lžíce strouhaného perníku, brusinkový kompot

Jak na to:

Postup přípravy: Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme prošpikované maso a necháme 24 hod. uležet v chladu. Po 24 hod. dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přídáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.
Podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.

Podobné recepty:

Svíčková, Bábovka z bavorská, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Normální svíčková od taty, Normální svíčková od taty