Věnečky

2.11.2010
Potřebujeme:

Z této dávky je asi 60 věnečků.
250 g vody, 200 g Hera, 160 g polohrubé mouky, 5 vajec, 1 l mléka, 3 vanilkové pudingy, 250 g maslo, špetka soli, 150 g moučkového cukru trošku rumu

Jak na to:

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a maslem, až se směs vaří, vmícháme mouku a vaříme tak dlouho, až se těsto nechytá vařečky ani kastrolu, odstavíme a počkáme, až zchládne na teplotu těla. Zkoušíme tak, že do těsta píchneme prstem, těsto nesmí pálit ani být chladné. Pak vmícháme vajíčka jedno po druhém. Na plech dáme pečící papír a na něj pytlíkem tvoříme věnečky, dají se také dělat malou lžičkou hrudky. Dáme do vyhřáté trouby na 250 stupňů a pečeme 10 minut, a pak stáhneme troubu na 200 stupňů a dopékáme dalších 10 minut. Pozor - prvních 10 minut neotvíráme troubu, věnečky by nám spadly. Po zchládnutí je rozkrájíme a plníme krémem.

Krém:uvaříme puding, necháme zchládnout a do studeného pudingu vešlehame máslo s cukrem a rumem.

Podobné recepty:

Vínové věnečky, Rumové věnečky, Bramborové věnečky, Věnečky z odpalovaného těsta, Citrónové věnečky