Plněné vepřové řízky

14.11.2010
Potřebujeme:

4 velké vepřové řízky, 1 velkou cibuli, 10 dkg šunkového salámu (může být i suchý salám - poličan, paprikáš, vysočina), sůl, pepř, olej, na obalení hladkou mouku, 2 vejce, strouhanku
Náplň: cca 3 vejce, 1 malá plechovka krájených žampionů nebo několik čerstvých, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Jak na to:

Vepřové maso rozklepeme na velké plátky, osolíme a opepříme. Připravíme si náplň - usmažíme asi 3 vejce s nakrájenými žampiony, prolisovaným stroužkem česneku, osolíme a opepříme.
Náplň naklademe na polovinu plátku masa, na to položíme slabé plátky cibule a kolečko salámu. Druhou půlku masa potom přeložíme přes náplň a sepneme párátkama. Dále obalíme v trojobalu jako klasický řízek. Pozvolna pečeme na plechu v troubě cca při 160-180°C asi hodinu, aby se to pořádně propeklo. Můžeme použít sos: do omastku, na kterém jsme maso smažili nalijeme sojovou omáčku a zahustíme solamylem, rozpuštěným v trošce vody.

Podobné recepty:

Vepřové řízky plněné kuřecí játry, Vepřové řízky s jablky, Vepřové na česneku, Pikantní vepřové řízky, Marináda na vepřové řízky