Husí játra s hruškami

18.11.2008
Potřebujeme:

200 g upečených husích jater, 200 g másla, 100 g smetany, sůl, 4 malé hrušky, 2 velké hrušky

Jak na to:

V sádle upečeme husí játra nebo je udusíme na cibulce s trochou vína a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo do pěny a přidáme vychladlá, rozetřená nebo prolisovaná játra. Směs dobře prošleháme, zjeníme vyšlehanou smetanou a podle potřeby přisolíme. Do vzniklé játrové pěny můžeme přidat celé kousky jater. Dvě velké hrušky svaříme v bílém víně, nakrájíme na kostičky a dochutíme hruškovým likérem. Malé hruštičky rovněž svaříme v bílém víně. Husí játra servírujeme s hruškovým ragú, které ozdobíme malou hruštičkou.

Podobné recepty:

Husí játra s hruškami, Překládána husí játra, Kachní játra s jablky, Husí játra, Plněné bramborové lokše