Jahodové řezy

25.7.2010
Potřebujeme:

2 plechovky jahodového kompotu (slejeme a dobře necháme okapat), 30 dkg moučkového cukru, 15 dkg hladké mouky, 6 vajec, 15 dk hrubé mouky, 5 lžic horké jahodové šťávy, 1 prášek do pečiva
Krém: 4 dcl jahodové šťávy, 1 vanilkový poding, 1 celé máslo, 20 dkg moučkového cukru na posypání strouhaná čokoláda na vaření

Jak na to:

Žloutky šleháme s moučkovým cukrem a horkou jahodovou šťávu do pěny. Pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Upečeme. Necháme vychladnout.
Uvaříme si krém: jahodovou šťávu uvaříme s vanilkovým pudingem do husté kaše. Necháme vychladnout, do vychladnutého všleháme 1 celé máslo, cukr a celé jahody. Tento krém rozetřeme na upečený piškot, vidličkou uděláme vlnovky a hustě posypeme strouhanou čokoládou. Dáme do lednice a pak krájíme na řezy.

Podobné recepty:

Jahodové řezy, Banánový pohár, Letecké řezy, Řezy s pudingem, Jahodové gofry