Hrachová polévka s tymiánem

Potřebujeme:

500 ml žlutého hrachu, 1 litr vody, 1 bobkový list, 2-3 lžičky nového koření, 1 kousek na plátky pokrájeného zázvoru, 1-2 cibule pokrájené na čtvrtky, 1-2 lžíce pokrájené mrkve, 2 zeleninové bujónové kostky, sůl, 1 lžička majoránky, čerstvý tymián, hořčice

Jak na to:

Hrách namočíme na 6-8 hodin do vody. Vodu slijeme, zalijeme čistou vodou a přidáme bobkový list, nové koření, zázvor a cibuli. Polévku vaříme asi 1,5 hodiny. Na poslední půlhodinu přidáme mrkev. Sýr pokrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Ochutíme bujónovou kostkou, solí a majoránkou. Posypeme čerstvým tymiánem.
Podáváme s hořčicí.

Podobné recepty:

Hrachová pomazánka s tymiánem, Hrachová polévka s kroupami, Uzená hrachová-mrkvová polévka, Slezská hrachová polévka, Hrachová polévka se slaninou