Fazole Chilli con Carne

19.10.2009
Potřebujeme:

500 g uvařených měkkých fazolí (libovolného tvaru i barvy), 1 cibuli (vetší), 200 g špeku kořenící směs chilli con carne (nebo Mexiko či obyčejné chilli), kečup (rajský protlak), majoránku, sůl, porek nebo pažitku

Jak na to:

Fazole přes noc namočíme a druhý den vaříme alespoň hodinu v dostatečném množství s majoránkou. Na pánvi rozehřejeme na kostičky nakrájený špek, potom přidáme na sekanou cibuli.
Když cibule zezlátne, přidáme fazole, vše okořeníme a polijeme kečupem. Prohřejeme a podáváme ozdobené porkem. Dobré je to s uzeninou. Po jídle lze pro dospělé doporučit pivo.

Podobné recepty:

Chilli con carne s červenými fazolemi a masem , Chilli con Carne, Superrychlé fazole, Chilli con carne, Vegetariánské chilli Con Carne