Žitné housky s kváskem

Potřebujeme:

250 ml vody, 200 ml kvásku, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 250g chlebové žitné mouky, 150g rýžové mouky (od firmy Paleta), 1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí, vejce na potření kmín a semínka na posypání (sezamové, dýňové, lněné)

Jak na to:

Po vykynutí jsem těsto na válu zapracovala s trochou žitné mouky a rozdělila na 10 dílků. Napletla jsem houstičky a nechala ještě 30 minut kynout na teplém místě. Pak jsem je potřela vajíčkem, posypala kmínem a dala péci na 220°C na 20 minut.

Podobné recepty:

Plněné housky nebo Bosniaky, Torichas - sladká pochoutka, Zapečené sýrové hnízda, Zapékané housky, Květák na milánský způsob