Kuřecí čtvrtky na pivě s medem

Potřebujeme:

Pro 4 osoby : 4 kuřecí čtvrtky ,sůl, máslo ,kmín, med, 1dcl piva, 1 -1,5 dcl vody

Jak na to:

Omyté kuřecí čtvrtky osolíme,okmínujeme a vložíme na pekáč vyložený kousky másla. Podlijeme deci vody a deci tmavého piva (může být i víc vody a piva). Na vrchní stranu poklademe také kousky másla,přiklopíme druhým pekáčem a za občastného polívání šťávou pečeme cca 1 hodinu .Ze začátku na 250°C a potom na 180°C. Když je kuře pečené,poznáme podle kůrčičky a podle toho,že se maso odděluje od kosti,vezmeme 4 lžíce medu,který necháme rozehřát (já používám mikrovlnku) a polijeme s ním kuře. A znovu pečeme cca 10 minut. Podáváme s novým bramborem a zeleninovou oblohou.

Obměna : místo piva může přidat sušené nebo podušené houby. A přílohu houskový knedlík.

Podobné recepty:

Pečené banány, Kuřecí stehýnka na medu s jablky, Kuřecí prsa s citronem a medem, Kuřecí směs na pivě, Italské kuře