Pivovarnické závitky

19.11.2008
Potřebujeme:

4 plátky vepřové kýty, 100 g vepřových ledvinek, 60 g uzeného masa, sůl, pepř, hladká mouka, 3 lžíce sádla, 2 menší cibule, 200 ml světlého piva, 1 lžíce kečupu, 2 vejce a ½ l mléka

Jak na to:

Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky a lehce povaříme v mléce. Na orestovanou cibuli přidáme ledvinky a nakrájené uzené maso. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vejcem. Za stálého míchání necháme vejce srazit.
Náplň rozdělíme na plátky, stočíme je, upevníme jehlami a obalíme v mouce.
Závitky orestujeme na cibuli, podlijeme pivem, přidáme kečup a zvolna dusíme do měkka.
Závitky podáváme se šťouchanými bramborami a kysaným zelím.

Podobné recepty:

Šunkové závitky s koprovou pěnou, Masové závitky se šunkovým salámem, Zvěřinové závitky na jalovci, Vepřové závitky s játry, Hovězí závitky s vejcem