Zeleninový prejt

Potřebujeme:

400 gramů kapusty, 400 gramů vařených brambor, 2 syrové brambory, 100 gramů cibule, 2 polévkové lžíce sójové mouky, 2-3 dl sójového mléka, 5 stroužků česneku, polévková lžíce olivového oleje, strouhanka, majoránka, mořská sůl, 3 polévkové lžíce oleje na vymazání, chlebová strouhanka na vysypání formy, petrželová nať, 3 rajčata

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno posekanou cibuli, přidáme na tenké nudličky pokrájenou kapustu a podusíme. Dušenou kapustu smícháme s prolisovanými uvařenými a nastrouhanými syrovými brambory, se sójovou moukou a sójovým mlékem. Přidáme majoránku, utřený česnek a sůl a dobře vše promícháme. Protože směs má být hustá, přidáme podle potřeby chlebovou strouhanku. Směs na prejt dáme do olejem vymazané a chlebovou strouhankou vysypané formy a v troubě pečeme do červena. Hotový zeleninový prejt podáváme obložený rajčaty a posypaný nasekanou petrželovou natí.

Podobné recepty:

Jablka s jelítkovým prejtem, Cuketový prejt, Listové šátečky plněné prejtem nebo zelím s uzeným, Cuketový prejt, Zeleninový džus s paprikou