Kapustové karbanátky

16.10.2008
Potřebujeme:

1 kapusta, 250g mletého masa, 2 vejce, 50g slaniny, 1cibule, 3 stroužky česneku, 1 špetka pepře, sůl, koření do mletého masa, strouhanka.

Jak na to:

Uvaříme kapustu ve slané vodě. Pak ji slijeme, necháme okapat, vychladnout a po té ještě vymačkáme zbylou vodu. Kapustu na drobno nakrájíme nebo umeleme. Vložíme do mísy a přidáme ml. maso, na drobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce (já odděluji bílky a vyšlehám z nich sních, karbenátky jsou pak takové nadýchané...ale není nutné) a nakrájenou slaninu. Osolíme, opepříme, případně můžeme přidat i koření do mletých mas (dle Vaší chuti), zahustíme strouhankou. Tvoříme karbanátky které obalíme ve strouhance. Opečeme a podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Kapustové karbanátky, Kapustové karbanátky, Kapustové karbanátky, Kapustové-sýrové karbanátky, Kapustové karbanátky