Kuře na paprice

Potřebujeme:

1 bal. kuřecích prsních řízů, 60 g tuku, 60g hl.mouky, 1 cibule, 250 ml smetany(nebo mléka), sladká mletá paprika, sůl

Jak na to:

Kuřecí řízky nakrájíme na větší kostky a osolíme. Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova. Na tomto základě opečeme maso, které po zezlátnutí vyjmeme. Přidáme sladkou papriku, zaprášíme moukou a základ zalijeme vodou. Maso vrátíme do hrnce, omáčku uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme na mírném ohni půl hodiny. Ke konci varu přidáme do omáčky smetanu, krátce ještě povaříme a dle potřeby dosolíme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Podobné recepty:

Kuřecí steak s těstovinami, Kuře na paprice, Krůtí závitek s rýží, Kuře na paprice, Kuře na paprice