Špenátová pizza

12.1.2009
Potřebujeme:

500 g listového těsta, 400 g špenátu (listy nebo protlak), 1 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření, 3 stroužky česneku, 20 g tuku, 150 g nivy, 100 g eidamu (+ tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu)

Jak na to:

1) ve vyšší pánvi si rozálíme 20 g tuku a dáme na něj zmrazený špenát, stále jím mícháme, až se rozmrazí

2) když se voda ze špenátu odpaří, přidáme do něj 500 ml smetany na vaření, v níž jsme si předtím rozmíchali 1 lžíci hladké mouky, povaříme

3) na závěr přidáme 3 stroužky česneku rozetřeného se solí

4) vyválíme placku z listového těsta a přeneseme ji na vymazaný a vysypaný plech

5) na placku nalijeme špenát

6) posypeme nastrouhanou nivou a eidamem

7) pečeme na střední poloze v předem vyhřáté troubě (cca 180 stupňů, horkovzduch, 20-25 minut)

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb