Žlutá čína (je možno z jakéhokoli masa)

Potřebujeme:

400 g vepřové kýty, 2 cibule, 1 lžička soli, 3 lžíce škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, malá lžička maggi, lžička worčestru, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky papriky, špetka pepře, 2 vejce

Jak na to:

1.Vepřové maso nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi vajec, škrobu a všeho koření. Necháme uležet 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne.

2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, můžeme přidat k masu, je dobré, když se chutě trochu propojé.

3. Vepřové nudličky odrestujeme na pánvi, popř. přidáme cibuli, můžeme dokořenit, ale poměr koření myslím stačí tak akorát.

Příloha:
nejlepší je pečivo nebo opečené brambory, není to klasická čína s omáčkou nebo sosem, hodí se spíš něco suššího.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Čína, Rychlá čína