Sekaná z domáci pekárny

27.8.2008
Potřebujeme:

1kg mletého masa, 3 rohlíky předem namočené v mléce, přiměřeně soli, koření na mleté masa, oregáno, trošku gyros, 2 vajíčka apokud je řidší přidám strouhanku. Cibuli nedávám vůbec, protože bez cibule lépe drží pohromadě při krájení.

Jak na to:

Těsto vypracuji v míse rukama,dám ho do pekárničky (eta harmony) bez metliček.Uprostřed udělám rukama hludokou rýhu a do ní naskládám vedle sebe 3-4 uvařená vejce,na jednu stranu vedle vajec dám tenký párek a na druhou stranu okurky(pokud jsou tlustší,rozkrojím je napůl).Maso nahoře zadělám tak,aby nebylo vidět nic z toho co je uvnitř.Zapnu program pečení(u ety 1 hod.,po skončení tento program zapnu ještě jednou na 40 min.Po upečení sleju mastné,co se vypeklo z masa a vyklopím,jde to pěkně.Sekaná drží krásně pohromadě a uvnitř je nádherná mozajka.

Podobné recepty:

Sekaná z domácí pekárny, Citronová bábovka, Sýrový chléb z domácí pekárny, Rýžová kaše z domácí pekárny, Slunečnicový chléb