Houbové ragú s knedlíky

Potřebujeme:

1 cibule, 1 lžíce másla, 250 g housky 2 dny staré, sůl, 125 ml vlažného mléka, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce sekané petrželky, 600 g různých hub, snítka tymiánu, snítka rozmarýnu, pepř, 1 stroužek česneku, 200 ml suššího bílého vína, 250 ml smetany, 30 g uzeného špeku.

Jak na to:

Na knedlíky oloupeme cibuli, jemně ji nasekáme a polovinu necháme zesklovatět na másle. Housku nakrájíme na plátky a zalijeme máslem. Přidáme vejce, žloutek, petržel, cibuli, sůl a pepř. Promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Houby, tymián a rozmarýn nakrájíme na malé kousky. Zbylou cibuli opečeme s prolisovaným česnekem, přidáme houby a pár minut smažíme. Zalijeme vínem, vývarem a smetanou a necháme pořádně povařit. Vmícháme bylinky. Vytvarujeme knedlíky a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. špek rozpustíme na pánvi.
Podáváme polité špekem a ozdobené bylinkami.

Podobné recepty:

Houbové knedlíky (do polévky), Houbové ragú, Houbové ragú s Horčicovou omáčkou, Smažené houbové řízky, Italské houbové ragú