Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou

16.1.2009
Potřebujeme:

Pro 4 osoby:Noky hotové, nebo bramborové těsto, smetana, nebo šlehačka, měkký sýr smetanový - asi 4 trojúhelníčky, bazalka, česnek, asi 2 strožky mražený špenát*vajíčko, mražený losos, vegeta

Jak na to:

Losos dám do hrnce, zasypu trochou vegety- není nutné a podliju trochou vody- nechám dusit přibližně 10-15min. Mezitím uvařím špenát přesně tak, jak je každý zvyklý- podle chuti ( zahušťuji ho vajíčkem, proto je v přísadách) a uvaříme si bramborové noky....jsou ale málokdy k dostání a proto jsem už několikrát noky patlala pěkně sama z bramborového těsta v pytlíku. Uvařím je v osolené vodě- 10min, sliju. Do malého kastrůlku naliju šlehačku, zapráším bazalkou a když se trochu na sporáku začne ohřívat, vložím do kastrůlku ještě i ty trojúhelníčky měkkého taveného sýra( nejlepší je na to sýr toastový- takové ty plátky), míchám, až se sýr rozpustí, přidám lisovaný česnek a trochu přisolím. Pokud je omáčka příliš řídká, tak jí zahustím trochou hladké mouky. Na talíř pak pokladu noky, na ně dám lososa pěkně po kouskách- takové úhledné kostičky, ozdobím několika hromádkami špenátu a zaliji sýrovou omáčkou.

Podobné recepty:

Špenátové noky se sýrovou omáčkou, Jahodový losos, Jahodový losos, Houbová omáčka s kuřecím masem a bramborovými noky, Losos se smetanovou omáčkou