Želatinový dort

16.1.2009
Potřebujeme:

Korpus: 3 vejce, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce cukru krupice
Krém:20dkg dobrého másla, 20dkg moučkového cukru, 1 vanilkový pudink
Ovoce a želatina: Jakékoli ovoce, 2 pytlíky želatiny (červená a světlá)

Jak na to:

Korpus:Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zamícháme cukr a žloutky, poprášíme moukou a zabalíme. Naejeme do předem vymazané a vysypané (hrubou moukou) formy. Pečeme v mírné troubě (180st) asi 20 minut.Krém:Uvaříme pudink ve 0,4l mléka bez cukru-utřeme máslo s cukrem zatím co nám pudink chladne.-po lžičkách dáváme pudink do utř. másla s cukrem-krém natřeme na korpusOvoce a želatina:Na krém dáme ovoce podle náladyJ a zalijeme želatinou, která už není horká!Želatinu vaříme podle návodu na pytlíku a při chladnutí ji mícháme aby neztuhla.Dáme ztuhnout do ledničky (určitě tak 5hodin) a pak se to sní.Peču to ve formě velké v průměru 25cm a vysoké 8 cm (s vyndavacím dnem)

Podobné recepty:

Želatinový dort, Skořicový dort, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort