Zelové špalky

Potřebujeme:

Hladká mouka, polohrubá mouka (půl na půl) 2 vejce, olej Kyselé zelí, anglická slanina, cibule, kmín, 1l vývaru

Jak na to:

Cibuli nakrájíme a necháme na tuku zesklovatět,přidáme slaninu a když je opečená přidáme zelí.Podlijeme trochou vody a asi deset minut dusíme.Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Mezitím si z mouky,vajec a oleje uděláme nudlové těsto a vyválíme placku jako na štrůdl.Rozprostřeme zelí a zatočíme jako roládu.
Nakrájíme na 5cm dlouhé špalky,které postavíme do vymazané ohnivzdorné mísy.Celé zalijeme vývarem tak aby byly špalky zalité.Přiklopíme a pečeme na 200 st.C.Po 15min odklopíme a dopečeme až tam není voda.
Výborná příloha k uzenému,opečené klobáse nebo pečenému masu.