Zastlané kotlety

10.12.2008
Potřebujeme:

4 kotlety (nebo jiné plátky masa), hořčici (jakoukoli, např. grilovací), 1 kg a více cibule sůl

Jak na to:

Maso naklepeme, osolíme a silně potřeme hořčicí.
Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vyložíme plátky masa a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka.
Navrchu posolíme, pekáček zakryjeme alobalem a do druhého dne necháme odležet v lednici.
Druhý den rozpálíme troubu, asi 15 minut pečeme zprudka, poté stáhneme teplotu na 150 stupňů a pečeme (spíš dusíme) asi hodinu.
Maso není třeba podlévat, cibule pustí hodně šťávy.
Podáváme nejlépe s bramborem nebo kaší.

Podobné recepty:

Kotlety se sýrem, Kotlety mňam, Kotlety na hermelínu, Gaskoňské kotlety, Zapečené kotlety s olivami