Italská rybí polévka s houbami

10.12.2008
Potřebujeme:

800 g kousků různých ryb, krabů, mušlí a podobně, 1 cibule, 1 stroužek česneku, čtvrt celeru, 3 rajčata, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 3 lžíce předem namočených sušených hub, 1 lžíce sekaných piniových jader, sůl, pepř, šafrán, 3 lžíce oleje, 100 ml bílého vína, několik kapek citrónové šťávy, voda

Jak na to:

Na rozpáleném oleji v hrnci osmahneme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájený celer, třený česnek, oloupaná rozčtvrcená rajčata, sekanou petrželku a drobně nakrájené houby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme, přidáme sekaná piniová jádra, zalijeme vodou a vaříme zvolna asi 30 minut. Pak přidáme dobře očištěné kousky ryb apod., trochu šafránu a dalších 20 minut povaříme. Dochutíme bílým vínem, citrónovou šťávou a podáváme.

Podobné recepty:

Rybí polévka s cibulí a houbami, Kyselá garnátová polévka, Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka