Papriková pomazánka na toasty, špagety

16.1.2009
Potřebujeme:

750g žlutých paprik, 650g červených kapií, 400g rajčat, 300g cibule, 5-6 stroužků česneku, 200g oleje, 2-3 lžíce octa, sůl

Jak na to:

Papriky a kapie omyjeme, rozpůlíme, odkrojíme stopky, jádřince i vlákna, dáme na 5 minut povařit do osolené vody, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme v mixéru. Rajčata spaříme vařící vodou a oloupemeje a nakrájíme na kolečka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rajčata, chvíli podusíme, přimícháme umleté papriky a kapie, lisovaný česnek, ocet a podle chuti osolíme. Šťávu necháme chvíli vydusit. Horké plníme do sklenic, uzavřeme je víčky a necháme obrácené dnem nahoru, dokud nevychladnou.Paprikovou pomazánku můžeme mazat na topinky či toasty, na chleba s máslem, na špagety, nebo je vynikající místo hořčice k masu, ...

Podobné recepty:

Vynikající papriková pomazánka na toasty, špagety, Rajčatovo-papriková pomazánka, Rajčatově-papriková pomazánka, Špagety s italskou drobenkou, Špagety