Bublanina i bábovka

15.11.2010
Potřebujeme:

25 dkg mlet. cukru ( v tom množství je i jeden vanilkový cukr), 30 dkg polohr. mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 dcl oleje, 2dcl vlažné vody

Jak na to:

žloutky utřít s cukrem do bílé pěny, postupně přidávat olej. Až je vymíchaný, dávat na střídačku po částech vodu a mouku. Pak ušlehaný sníh z bílků a úplně na závěr zbyteček mouky s práškem do pečiva. Pokud děláme bublaninu, těsto na vymazaný a vysypaný plech, poklást ovocem a péct ve vyhřáté troubě 180 st necelých 20 min.Pokud bábovku, pečeme ve formě 180 st 40 i více minut a zkoušíme špejlí.

Podobné recepty:

Lahodná bublanina, Bublanina, Rychlá bublanina, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka