Závitky z vepřového masa v římském hrnci

24.11.2008
Potřebujeme:

4 vepřové plátky, 2 nožičky paprikové klobásy, 2 kyselé okurky, 2 cibule, hořčice, sůl, pepř, 1 kg syrových brambor, 5 stroužků česneku, mletá paprika sladká i pálivá, 1 lžíce petrželky, 1 šlehačka

Jak na to:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý plátek přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, 1/2 klobásy a 1/2 okurky. Zavineme, spíchneme párátky. Do hrnce dáme zbytek cibule, na kousky nakrájené brambory, osolíme, přidáme na plátky nakrájený česnek a petrželku. Promícháme a posypeme mletou paprikou. Nahoru dáme závitky, zalijeme šlehačkou a dáme péct. Pečeme 1,5 hodiny asi na 200 °C. Podáváme se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Zvěřinové závitky na jalovci, Vepřové závitky s játry, Hovězí ptáčky trochu jinak, Závitky z vepřového masa, Kuře v římském hrnci