Sladkokyselý kapr

10.11.2008
Potřebujeme:

Kapr asi 600 g, 4 polévkové lžíce škrobové moučky, 2 polévkové lžíce cukru, 1 polévková lžíce octa, 1 rozetřená cibulka, 1 kávová lžička mletého zázvoru, 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička škrobové mouky

Jak na to:

Vykuchanou a očištěnou rybu spaříte v horké vodě a nožem odstraníte kůži. Rybu znovu omyjte, osušte a nožem po každé straně asi osmkrát nařízněte tak hluboko, až nůž narazí na kost. škrobovou moučku rozmíchejte s vodou na hustou kaši a posolenou rybu v ní dobře obalte po všech stranách. Na hluboké pánvi rozpalte olej a na prudkém ohni opékejte rybu čtyři minuty na každé straně, až je maso měkké a povrch má zlatavou barvu. Rybu vyndejte na síto, a budete-li ji chtít jíst tyčinkami, přikryjte ji kusem čistého plátna a rukama měkkými doteky pomalu uvolněte maso od kostí. Mezitím namíchejte vąechny přísady do omáčky ? cukr, ocet, cibulku, zázvor, sůl, škrobovou moučku a vodu. Na jiné pánvi s vymaštěným dnem míchejte tuto směs nad mírným plamenem, dokud nezhoustne, potom touto omáčkou polejte kapra připraveného v teplé míse.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Sterilovaný česnek