Bryndzové halušky

Potřebujeme:

pro 2 osoby: 2 středně velké-malé brambory, 1 vejce, hladká mouka, sůl, bryndza - 125g mléko

Jak na to:

Jako první dáme vařit veliký hrnec vody, když dáme méně vody do velikého hrnce, budeme si moci ve finále opřít haluškový cedník o hrnec a nebudeme ho muset držet v ruce. Dáme vařit. Mezitím nakrájíme špíček a můžeme ho dát rovnou proškvařit až bude krásný na pohled, do mísy na struhadle nastrouháme brambory, přidáme mouku, vejce a sůl, vše zamícháme a vymícháme těsto, pokud bude tuhé, přidáme vodu, pokud tekuté, pak mouku. Když se začne vařit voda, přes haluškový cedník těsto protřeme do hrnce s vodou. Vaříme tak dlouho, než všechny halušky vyplavou na povrch. Těsně před koncem varu odebereme z hrnce trochu vařené vody od halušek (když nám ta nějaká vleze nic se neděje). Halušky zcedíme do mísy, přidáme bryndzu a promícháme, pro lepší rozpuštění bryndzy. Takže zalijeme trochou vody z hrnce odebranou a ještě podlijeme mlékem. Mícháme mícháme až z toho bude fakticky kajda, příléváme vodu i mléko dokud se nám bude chtít.

Podobné recepty:

Halušky s nivou, Špenátové halušky, Rychlé a dobré halušky do polévky, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Halušky s brinzou