Novoborská telecí kýta

Potřebujeme:

800 g telecího masa z kýty, 100 g másla, sůl dle chuti, hladká mouka na obalení, 3 vejce, strouhanka na obalení, 1 citrón (nakrájený na plátky), voda na podlití

Jak na to:

Telecí kýtu omyjeme, osušíme, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. V pekáči rozpustíme máslo, vložíme obalenou kýtu a předehřáté troubě pečeme doměkka a dokřupava. Během pečení máslo poléváme vypečenou šťávou a dle potřeby podléváme vodou. Hotové maso krájíme na plátky a zdobíme na plátky nakrájeným citrónem.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob, Dušená telecí