Bílková roláda s čokoládovým krémem

9.12.2008
Potřebujeme:

Těsto: 6 bílků, 170 g práškového cukru, 60 g rozpušťěného másla, 170 g hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Jak na to:

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme dohladka. Potom do sněhu střídavě vmícháme po lžících máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Plech vyložíme mastným papírem, rozetřeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Těsto i s papírem zavineme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladnuté rolády stáhneme papír, potřeme ji krémem, zavineme, vrch rolády potřeme zbylým krémem a vidličkou ozdobíme. Na několik hodin dáme na chladné místo.Krém: V časti mléka rozmícháme mouku a žloutky. Zbylé mléko, rozlámanou čokoládu a cukr vaříme za stálého míchání a když začne vařit, přilejeme mléko rozmíchané s moukou a žloutkami a uvaříme hustou kaši. Do ješte teplé kaše přidáme vymíchané máslo a necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Bílková roláda s čokoládovým krémem, Bílková roláda s čokoládovým krémem, Roláda z bb sušenek, Roláda s tvarohovým krémem, Dortíčky s čokoládovým krémem