Hruška v karamelu se zmrzlinou

30.12.2008
Potřebujeme:

2 poloviny hrušky z kompotu, 1 kopeček vanilkové zmrzliny, 50 gramů cukru, 20 ml rumu, 70 ml smetany (ideální je 30%), meduňka

Jak na to:

Cukr rozpustíme na horké pánvi, když začne karamel hnědnout přidáme smetanu a na mírném plameni za stálého míchání čekáme dokud se v ní zkaramelizovaný cukr nerozpustí pak přidáme rum a ještě chvíli ohříváme. Kopeček zmrzliny umístíme mezi půlky hrušky, tak aby hruška mohla stát, pak ji polijeme rumovým karamelem a ozdobíme meduňkou. Ihned podáváme.

Podobné recepty:

Andrejové kaštany, Grilované meruňky se zmrzlinou, Teplé třešně v karamelu, Banány v karamelu, Sladké batůžky s vanilkovou zmrzlinou