Žampiónová polévka

Potřebujeme:

200 gramů žampionů, 40 gramů másla, 50 gramů hladké mouky, 3 dl mléka, citrónová šťáva, masox, 2 žloutky, petrželka, pepř, sůl, 1 litr vody

Jak na to:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a vaříme asi patnáct minut. Žampiony nakrájené na plátky podusíme ve vodě se lžičkou citrónové šťávy, přidáme je do polévky současně s mlékem, solí a pepřem, masoxem a necháme přejít varem. Polévku sejmeme z vařiče, vmícháme do ní žloutky rozšlehané ve dvou lžících mléka, posypeme jemně nasekanou petrželkou a poté podáváme.

Podobné recepty:

Žampionová polévka s brokolicovými knedlíčky, Žampionová kyselo-mléčná polévka, Žampiónová polévka s pažitkou, Mléčná žampionová polévka, Žampionová polévka