Zmrzlinový pohár

18.11.2008
Potřebujeme:

na zmrzlinu: 250 ml mléka, 250 ml smetany, 100 g krupicového cukru, 1 vanilkový lusk, 4 žloutky, 2 vejce, 20 g glukozového sirupu nebo medu
na dokončení: 250 g čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření nebo polevy

Jak na to:

1. Mléko svaříme se smetanou,polovinou cukru a dření z vanilkového lusku.Vejce a žloutky vyšleháme ve vodní lázni se zbylým cukrem do husté pěny. Horkou mléčnou směs zašleháme do vaječné pěny a stále mícháme ve vodní lázni až do zhoustnutí.

2. Potom přidáme do směsi glukozový sirup nebo med,vyjmeme z vodní lázně a hned zchladíme ve studené vodě. Mícháme do vychladnutí. Krém přecedíme a zmrazíme. Během mražení jej ještě promícháváme, aby se na dně neusazovaly těžší složky a aby hotová zmrzlina byla hladká a stejnorodá.

3. Do pohárových sklenic navrstvíme očištěné nakrájené jahody a zmrzlinu. Část jahod namočíme do poloviny v rozehřáté čokoládě, napíchneme na dekorativní párátko a ozdobíme jimi poháry.

Podobné recepty:

Zmrzlinový pohár, Zmrzlinový pohár s jogurtovou zálivkou , Valentýnský zmrzlinový pohár, Zmrzlinový pohár, Třešně v rumu