Jahodové lívanečky

Potřebujeme:

150 gramů hladké mouky, 150 gramů polohrubé mouky, kvasnice a mléko na kvásek, 1 vejce, olej, hodně jahod a šlehačka na zdobení

Jak na to:

Do malého kastrůlku nalijeme asi 1/8 litru mléka a mírně je prohřejeme. Do mléka přidáme lžičku cukru a kvasnice. Chvilku necháme odpočinout, až se začne tvořit kvásek. Mezitím si připravíme do mísy část mouky, trochu osolíme a začneme přilévat kvásek, do kterého jsme rzkvedlali vajíčko. Pečlivě smícháme, aby se netvořily hrudky a postupně přidáváme mouku. Připravené těsto dáme na teplé místo a necháme alespoň půl hodiny kynout. Když nám těsto vyběhne, rozpálíme na lívanečníku olej a smažíme lívanečky po obou stranách prudčeji. Ještě teplé lívanečky poklademe nakrájenými jahodami a ozdobíme šlehačkou.

Podobné recepty:

Šunkové lívanečky, Lívanečky s krémem, Lívance ze zákysu, Banánový pohár, Lívanečky s jablky