Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou

12.12.2008
Potřebujeme:

plátek lososa (filet bez kůže), citron, bylinková sůl, bylinky (nejlepší čerstvé či mražené), porce těstovin (vhodné jsou např. široké nudle), špenát (ne protlak, vhodné jsou listy, či špenát sekaný), žampion (lze vynechat), cca 100 ml mléka, trojúhelníček taveného sýra, sýr strouhaný na posypání - množství dle chuti, kousek najemno nakrájené cibule, prolisovaný stroužek česneku

Jak na to:

Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme péct do trouby (předehřáté), asi na 15 minut. Uvaříme těstoviny.Omáčka: osmahneme cibuli, přidáme špenát, přidáme mléko, tavený sýr, česnek, osolíme, možno přidat pokrájený žampion. Povaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka je hladká. Na talíř servírujeme těstoviny, přelijeme omáčkou, na to lososa a posypeme strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Grilovaný losos s těstovinami, Losos se smetanovou omáčkou, Losos s rajčatovou omáčkou, Losos v špenátové omáčce, Grilovaný norský losos