Rizoto

Potřebujeme:

1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku kuřecího nebo hovězího vývaru (nejlépe domácího, ne bujon), velká cibule, sůl, česnek (stroužek), kousek másla,(dle chuti podušená zelenina, hrášek, nakrájené maso z vývaru-kuřecí, vepřové, hovězí, může se přidat trochu kari koření, nebo místo zeleniny houby,prostě jak kdo má rád)

Jak na to:

V kastrole necháme rozpálit tuk a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný (nebo granulovaný) česnek pak přidáme rýži a orestujeme tak aby byla vařící, ale ne připálená. Důkladně při orestování mícháme - připaluje se. Když je rýže horká, vývar, promícháme, necháme cca 5 minut na mírném oleji dusit přikryté poklicí. Poté vložíme cca na 10 minut do horké rozehřáté trouby (i s poklicí - důležité!) Po vyndání pořádně promícháme, přidáme trochu másla, přísady a koření dle chuti a znovu promícháme. Posypeme sýrem.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto, Zeleninové rizoto