Rozinková srdíčka

Potřebujeme:

Těsto: 50 g celozrnné mouky, 140 g vlašských ořechů, 160 g rozinek, 100 ml citronové šťávy, 1 bílek, žloutek na potření, mandle na ozdobu

Jak na to:

Ořechy a rozinky rozmixujeme, přidáme mouku, citronovou šťávu a bílek. Vše řádně propracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme do druhého dne odležet. Pak rozválíme na plát silný 5 mm a vykrajujeme srdíčka.
Potřeme žloutkem a ozdobíme půlku mandle. Rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Po upečení necháme na plechu krátce vychladnout a pak přendáme na kovovou mřížku, kde necháme cukroví vychladnout úplně.

Podobné recepty:

Srdíčka baletek, Solamylová srdíčka, Plněné medové srdíčka, Ořechové srdíčka, Ořechové srdíčka