Marináda

Potřebujeme:

Na 1,5 kg masa: 3 lžičky sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukru, 6-7 stroužků prolisovaného česneku, 1 dl převařené studené vody a 1 dl oleje

Jak na to:

Maso použijeme jakékoliv (kuřecí prsa, krkovice, vepřová kýta nebo kotleta... (Krkovice je vynikající na gril). Do vody s olejem přidáme postupně všechny ingredience a důkladně promícháme. Maso lehce naklepeme, nařízneme a protáhneme v marinádě. Dáme do ohnivzdorné nádoby, opakujeme. Zbytek marinády nalijeme na maso a necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne v zakryté nádobě. Poté grilujeme nebo smažíme na rozpáleném tuku.

Podobné recepty:

Pikantní marináda s medem, Zeleninová marináda, Kuře bangkok, Marináda z červeného vína, Marináda z bílého vína