Buchty našeho taťky

Potřebujeme:

250 ml mléka, 20g droždí, 50g cukr moučka, 1 vejce, 60g másla, citrónová kůra z půlky citrónu, špetka soli, 500g hladké mouky, máslo k potření a vanilkový cukr

Jak na to:

Do mísy nalijeme 250 ml vlahého mléka, rozdrobíme 20 g droždí, přidáme 50 g cukru moučky a1 vejce, rozehřáté máslo 60g, citrónovou kůru z půlky citrónu, špetku soli a zamícháme metlou. Potom postupně vmícháváme 500g hladké mouky a zpracujeme těsto, které necháme cca 60 min. kynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme bochánky, které pak vytahujeme do čtverců, doprostřed dáme některou z náplní, rohy spojíme a buchty vyrovnáme do vymazaného pekáče. Každou buchtu potřeme ze všech stran tukem ( máslem), aby se neslepily, necháme mezi nimi škvíry, nelepíme na sebe. Pečeme v rozehřáté troubě na 200° do zezlátnutí. Hotové buchty sypeme vanilkovým cukrem až na talíři. Z předepsaného množství uděláme asi 24 větších buchet.

Podobné recepty:

Pařené buchty, Americké buchty, Buchty se švestkovými povidly, Pařené buchty, Babiččiny pohádkové buchty