Rajčatový guláš z hovězího masa

9.12.2008
Potřebujeme:

750 gramů předního hovězího masa, 75 gramů rostlinného tuku, 125 gramů cibule, 10 gramů mleté papriky, 5 dl vody, sůl, pepř, 50 gramů hladké mouky, 50 gramů slaniny, 100 gramů jemných párků, 100 gramů rajčat

Jak na to:

Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme částí vody a dusíme pod poklicí dopoloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, promícháme a vaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi částečně roztavíme, osmažíme na ní párky nakrájené na malá kolečka a rajčata nakrájená na malé kostičky, přidáme do guláše a ještě krátce povaříme.

Podobné recepty:

Guláš ze zvěřiny, Hovězí guláš s hlívou, Hovězí guláš s hlívou, Moravský hovězí guláš, Kotlíkový guláš