Řepa se zelím

Potřebujeme:

1kg vařené řepy (15 minut vařit ve slupce a potom oloupat, jinak se vaří stejně jako brambory - do změknutí), 1kg čerstvého bílého zelí, 20dkg cibule, 250ml octa, 750ml vody, 2 lžíce soli, 2 a 1/2 lžíce cukru

Jak na to:

Uvařenou a schladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka. Zelí a cibuli smícháme a povaříme v nálevu z vody, octa, soli a cukru (na el. sporáku na č. 4 asi 5 minutek). Jakože si nejprve svaříme nálev a potom, když se začíná vařit, stáhneme plotnu na č. 4 a přidáme povařit zelí smíchané s cibulí. Poté nakrájenou řepu smícháme se zelím a sterilujeme.Dělala jsem rovnou trojnásobnou dávku a mám 15 velkých720ml) sklenic.

Podobné recepty:

Salát z červené řepy, Studený salát, Brambory se zelím, Řepné halušky s řepnou omáčkou, Paprika plněná zelím