Masový salát se zeleninou

Potřebujeme:

100 g ementálu, 100 g vařené šunky, 100 g salámu, 100 g nakládaných okurek, 2 vejce natvrdo, 3 malá rajčata, 1 zelená paprika, 1 svazek ředkviček, 2 lžíce octa, 6 lžic oleje, 0,25 lžičky pepře, 0,5 lžičky soli, česnek podle chuti

Jak na to:

Příprava nálevu: sůl rozpusťte v octě a přidejte pepř, olej a česnek podle chuti.Sýr, maso, salám a okurky nakrájejte na malé kostičky, dejte do nálevu a nechte 15 minut uležet.Papriku zbavte semen a nakrájejte na nudličky. Rajčata nakrájejte na kousky, oloupaná vejce a ředkvičky na plátky. Nakrájenou papriku a rajčata vmíchejte do salátu. Servírujte na listech hlávkového salátu. Ozdobte plátky vajec a ředkviček, můžete přidat i petrželku.

Podobné recepty:

Masový salát na broskvích, Masový salát, Kokosové tyčinky přes masový strojek, Masový parmezánský salát (insalata alla parmigiana), Milánské těstoviny