Bulharská musaka s bramborami

6.2.2009
Potřebujeme:

600 g mletého masa (vepřové, hovězí, skopové), 2 cibule, 80 g tuku, 700 g oloupaných brambor, 6 rajčat, mletá paprika, 1 lžíce hladké mouky, 400 ml mléka, 2 vejce, sůl, petrželka

Jak na to:

Drobně pokrájenou cibulizpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a podusíme je. Zasypeme je paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme ze sporáku. Na dno dobře vymaštěnéh pekáčku rozložíme polovinu brambor pokrájených na tenké plátky, osolíme je, pokryjeme připraveným masem a nahoru poklademe opět brambory a osolíme. Rajčata prolisujeme, šťávou zalijeme musaku a pečeme pod vrchním dílem pekáčku asi 50 minut. Potom musaku zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a moukou a odkryté dopečeme.

Podobné recepty:

Bulharská fazolová polévka Čorba, Bulharská pomazánka, Bulharská pomazánka, Bulharská pomazánka, Bulharská musaka