Gratinovaný fenykl

Potřebujeme:

2 hlízy fenyklu (cca 600-700 g), 200 ml mléka, 20 g másla, 15 ml hladké mouky, 75 g sýra pecorino, 25 g strouhanky z bílého pečiva, sůl, čerstvě umletý černý pepř

Jak na to:

Fenykl zbavíme drobných lístků a kořene. Hlízy rozčtvrtíme a nasypeme do velkého hrnce. Zalijeme mlékem a cca 15 minut zlehka dusíme. Zapékací mísu vytřeme máslem, fenykl vyjmeme naběračkou a vložíme do mísy. Mléko nevyléváme, ale ponecháme si jej stranou. V menším hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme zbylé mléko. Omáčku zlehka vaříme do zhoustnutí. Fenykl zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a pečeme asi 20 minut, dokud se na fenyklu nevytvoří zlatavá kůrčička.

Podobné recepty:

Zapékaný fenykl, Nálev na červenou řepu, Vegetariánská pomazánka, Fenykl zabalený v šunce, Léčivý čaj proti poruchám trávení a proti slabosti