Kuře na estragonu

Potřebujeme:

1 kuře bez drůbků (1, 2 kg), 2 lžíce citrónové šťávy, Díly osolíme, opepříme a obalíme v mouce, 2 stonky estragonu, 40 g másla, 2 lžíce na kostičky nakrájené šalotky, 125 ml bílého vína, 250 ml drůbežího vývaru, 4 lžíce zakysané smetany, 2 žloutky, 1 lžíce plnotučné hořčic

Jak na to:

Do kuřete vetřeme citrónovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme 1 stonek estragonu. Kuře po všech stranách dozlatova opečeme na rozehřátém másle. Přidáme zbývající estragon a krátce opečeme. Přilijeme víno a vývar. Přikryjeme a při střední teplotě pečeme 45 minut. Kuře vyjmeme a uchováme horké. Rozmícháme zakysanou smetanu, žloutky a hořčici. Přimícháme do šťávy, prohřejeme, ale nevaříme.

Podobné recepty:

Dušené kuře s estragonem, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře